Myllyhoidon asiantuntija Minna Ekholm valittiin Myllyhoitoyhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi. Hän aloittaa toiminnanjohtajana 20.1.2020. Minna on jo innoissaan uudesta työstään: ”Tässä tehtävässä pääsen koordinoimaan ja vaikuttamaan riippuvuuksien problematiikkaan alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Verkostoituminen ja yhteistyö ovat minulle asioita, joiden voimaan uskon, ja niihin aion panostaa.”

Minna näkee yhdistyksellä tärkeän roolin toipumiskeskeisen hoidon edistämisessä valtakunnallisella tasolla. ”Haluan, että Myllyhoitoyhdistys on mukana riippuvuushoitojen vaikuttavuuden tutkimisessa. Myllyhoitoyhdistyksen rooli riippuvuuksien ennaltaehkäisevässä työssä sekä alan asiantuntijaorganisaationa on merkittävä. Tulen tehtävässäni vaikuttamaan siihen, että yhdistys pysyy ja vahvistuu riippuvuuskentän asiantuntijaorganisaationa, jonka mielipidettä ja kokemusta kuunnellaan ja arvostetaan laajalti eri tasoilla.”

Koulutukseltaan Minnan on sosionomi ja sen lisäksi hänellä on päihdetyön ammattitutkinto sekä kauppateknikon tutkinto. Minnalla on laaja osaaminen toipumiskeskeisestä riippuvuushoidosta, sillä hän on tehnyt päihdetyötä viimeiset 14 vuotta. Suurimman osan tästä ajasta hän on työskennellyt myllyhoidollisen päihde- ja peliriippuvuushoidon parissa, joista viimeiset kaksi vuotta yrittäjänä. Lisäksi hän on kouluttautunut riippuvuuksien hoitoon mm. Hazeldenissä Minnesotassa sekä Skotlannissa Castle Craig Hospitalissa.

Minnalla on oma kokemus riippuvuudesta toipumisesta. Lyhyen, mutta varsin intensiivisen ja tuhoisan päihteidenkäyttöjakson jälkeen hänelle on kertynyt raittiutta 16 vuotta.

Entä mikä on paras joululahja, minkä Minna on saanut? ”Yhteinen joulu uusioperheemme kanssa Egyptissä 2014, vailla ylimääräisiä huolia ja murheita”, hän muistelee iloisesti.

PS. Myös toimistomme arjessa tapahtuu uutta! Muutimme uuteen osoitteeseen Annankatu 29 A 9, 00100 Helsinki.