Myllyhoitoyhdistys on mukana EPT-verkoston Kaikkien kaupunki -turvallisuuskampanjassa. Kampanja näkyy Turun seudun joukkoliikenteessä elo- ja syyskuussa. Kampanjan aikana matkustajia kannustetaan jakamaan kokemuksiaan joukkoliikenteestä.

Kaikkien kaupunki -kampanjan avulla halutaan rohkaista kaupunkilaisia puuttumaan mahdollisiin häiriötilanteisiin ja luomaan näin turvallista kaupunkitilaa jokaiselle. Kampanja tuo esiin päihteitä käyttävien ihmisen inhimillisen kohtaamisen – vaikka päihteiden käyttö julkisella paikalla saattaa aiheuttaa turvattomuutta, suurin osa ihmisistä käyttäytyy asiallisesti ja monet häiriöt ovat vältettävissä ystävällisellä asenteella. Uskalla toimia ja auttaa häiriötilanteissa myös päihtynyttä.

”Joukkoliikenne on paikka, jossa moni kohtaa päivittäin syrjintää. Kuuntelemalla ja antamalla tilaa ihmisten kokemuksille ja ajatuksille esimerkiksi päihteiden käytöstä, seksuaalisesta häirinnästä tai rasismista voimme kaikki oppia näkemään arkisiakin kohtaamisia uudesta näkökulmasta, pitämään huolta toisistamme ja edesauttamaan muutosta.”
-Runoilja Jonna Nummela

Jos jotakuta matkustajaa häiritään sanallisesti, meillä pitäisi olla rohkeutta kysyä ”onko kaikki ok?” Sekavaa ja häiritsevääkin käytöstä on – uskalla tukea ja auttaa matkustajaa, joka on häirinnän kohteena. Tukena oleminen on myös tarpeellista puuttumista. Uskalla toimia ja mennä väliin, mutta älä vaaranna omaa turvallisuuttasi. Tarvittaessa soita hätänumeroon 112. EPT-verkoston sivuilta voi lukea lisää turvallisuusohjeita pelottavilta tuntuviin tilanteisiin: http://www.ept-verkosto.fi/ turvallisuusohjeita

Millaisia kokemuksia sinulla on Turun seudun joukkoliikenteestä? Lähetä 25.8. mennessä iloinen, surullinen, koskettava, pelottava tai hauska tarina tai muisto osoitteessa www.kaikkienkaupunki.fi tai somessa hashtagilla #kaikkienkaupunki. Helsinki Poetry Connection koostaa tarinat ja muistot runoesitykseksi, joka esitetään su 8.9. Turun M/S Jaarlissa (linkki Facebook-tapahtumaan).

Kampanjan Turussa toteuttaa Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, Måndag ja FÖLI. Lisätietoja kampanjasta saat EPT-verkoston nettisivuilta: https://www.ept-verkosto.fi/kaikkienkaupunki/